Начало Избрани Хамилтън: Запазихме болида цял, победихме Ферари и спечелихме няколко страхотни точки като...

Хамилтън: Запазихме болида цял, победихме Ферари и спечелихме няколко страхотни точки като отбор

4432
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Спас Генев

Люис Хамилтън бе доволен от резултата си в Гран при на Монако. Пилотът на Мерцедес потегли пети и завърши четвърти в трудната надпревара в Княжеството, която се проведе при смесени условия. Според Хамилтън, отборът от Бракли е направил стъпка напред и е победил Ферари, въпреки особеностите на трасето в Монте Карло.

Хамилтън даде шесто време в квалификацията за Голямата награда на Монако. Пилотът на Мерцедес мина с едно място напред заради наказанието на Шарл Льоклер и застана точно зад Карлос Сайнц.

Седемкратният световен шампион направи добър старт и направи неуспешна атака срещу Сайнц. След това той дълго време остана заклещен зад испанеца

Хамилтън се възползва от грешката в стратегията на Ферари след като Сайнц влезе в бокса малко преди да завали дъжд. Хамилтън успя да изпревари испанеца и зае позиция зад Джордж Ръсел. След това Хамилтън мина още едно място напред заради грешката на Ръсел в завоя „Мирабо.“

До края на Гран при на Монако Хамилтън опита да притисне Естебан Окон, но в крайна сметка трябаше да се задоволи с четвъртото място.

Британецът бе видимо доволен докато говореше пред медиите след края на надпреварата. Той разкри, че решението за въвеждане на подобренията в болида F1 W14 e изглеждало оправдано въпреки уникалните характеристики на пистата в Монте Карло.

„Наистина съм щастлив. Постигнахме напредък. В началото на уикенда не знаех къде ще се намираме“, сподели Хамилтън.

„Четвърто и пето място в толкова сложно състезание е един добър резултат. Успяхме да донесем голям брой точки за отбора“, продължи Хамилтън. „Огромни благодарности на всички във фабриката за внедряването на тези подобрения. Запазихме болида цял, победихме Ферари и спечелихме няколко страхотни точки като отбор“, добави състезателят на Мерцедес.

Другата седмица Хамилтън и неговият тим ще се състезават в Испания. Британският ветеран призна, че се надява да запише още по-силен резултат с подобрения автомобил на Мерцедес в Барселона.

„Следващата седмица сме в Барселона. Това е най-добрата тестова писта за нас, тъй като тук беше наистина трудно да се отгатне дали нещата работят. Автомобилът е много твърд и има много неравности. Усетих една конкретна част от автомобила, която беше по-добра, но не знам как ще бъде следващата седмица. Сигурен съм, че в Барселона пакетът ще бъде много по-добър“, заключи Люис Хамилтън.

В същото време сънародникът и съотборник на Хамилтън Джордж Ръсел остана пети. Пилотът на Мерцедес бе доста ядосан от грешката си по време на състезанието, която според него е коствала позиция на подиума

„Третото място определено беше постижимо днес. Грешката ми не беше показана по телевизията. Бях с комфортна преднина пред Люис [Хамилтън] и Окон, защото не бях влязъл в бокса за сликове. Преминах направо от твърди гуми към интермедии. Затова излязох зад двете коли на Ферари, които бяха със сликове, така че на практика бях трети“, заяви Ръсел.

Ръсел обясни как точно е допуснал грешка.

„Имаше жълти знамена. Заради това се отдръпнах и намалих скоростта. Когато докоснах спирачката блокирах колелетата и стана лошо. Това беше урок за мен- понякога, когато не си напълно концентриран, се случват грешки. Наистина съм разочарован, защото третото място ми беше почти гарантирано ако тази грешка не се беше случила“, добави пилотът на Мерцедес.