Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън чувства, че уикендът в Монако ще е по-добър от този в...

Хамилтън чувства, че уикендът в Монако ще е по-добър от този в Испания

42
0
Люис Хамилтън

Мерцедес са фаворит за Гран при на Монако според мнозина, но Люис Хамилтън не е толкова категоричен в очакванията си преди шестия кръг от Формула 1 за 2013 г.

Световният шампион за 2008 г. се надява, че предстоящият уикенд и крайният резултат от него ще са по-добри в сравнениe с предходния старт в Испания.

Имаме добър шанс, но никога не знаеш на какво са способни останалите – коментира англичанинът по време на днешната пресконференция в Монако. – Огромно количество работа бе свършено от момчетата във фабриката относно това да разберем какво се бе объркало (в автомобила). Да схванем (поведението на) гумите пък е цяла наука, но наистина чувствам, че този уикенд ще е по-добър от миналия. Би трябвало да продължим да подобряваме темпото си.

На въпроса дали се надява промените в гумите, които Пирели ще направят за Гран при на Канада да помогнат на екипа, Хамилтън заяви:

– Определено се надявам. Положението така или иначе не може да е по-лошо за нас. Промените наистина ще помогнат на всички. Ще променят начина на провеждане на състезанията в сравнение с досегашните надпревари.

Съвсем скоро пък бе обявено официално присъединяването на Пади Лоу към екипа на Мерцедес. Люис го познава от времето си в Макларън и се радва, че инженерът ще е част от отбора в Бракли.

Ясно е, че съм работил много с Пади през последните пет-шест години. Той е страхотен човек, много интелигентен и ще е огромна придобивка за отбора. Нямам търпение отново да се трудим и напредваме заедно – заяви Хамилтън.

Темпото на Мерцедес в една бърза обиколка е причината те да бъдат сочени за фаворити в предстоящата надпревара. По улиците на княжеството изпреварванията са трудни и това увеличава шансовете за запазване на позициите.