Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън:Чувствам се по-мотивиран от всякога, особено като знам, че автомобилът ни е...

Хамилтън:Чувствам се по-мотивиран от всякога, особено като знам, че автомобилът ни е силен

46
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън започва втората половина от сезон 2013 г. във Формула 1 по-мотивиран от всякога, заяви самият пилот. Англичанинът спечели последното състезание преди лятната пауза (в Унгария). В комбинация с двата успеха на съотборника му Нико Розберг и страхотната скорост на Мерцедес в квалификациите, както и постепенното подобрение на състезателното темпо, накараха мнозина да определят Мерцедес като най-големия съперник на Ред Бул за остатъка от тазгодишното първенство.

Хамилтън е на 48 точки зад лидера във временното генерално класиране при пилотите Себастиан Фетел.

Всяка година е едно и също. Печелиш състезание и хората изведнъж са невероятно развълнувани. Правиш лоша надпревара и започват да се говорят негативни неща. Аз не се концентрирам върху приказките. Тук съм, за да си върша работата и да продължа да карам. Тренирах много упорито по време на ваканцията – това бе доста различен подход в сравнение с последните шест години. Преди почивах наистина и се упражнявах два, може би три пъти в седмицата. Този път го правех по шест дни и наистина се опитах да се фокусирам. Днес се чувствам по-мотивиран от всякога и това е страхотно усещане, особено като знам, че разполагаме със силен автомобил – коментира Люис.

Той допълни, че просто имал желание да направи нещо различно, както и да е зает по време на ваканцията:

– Беше различен и определено много продуктивен подход. Не съм ходил по купони или нещо подобно. Сега батериите са напълно заредени.

Пилотът на Мерцедес очаква да направи силен уикенд в Белгия. Той отбеляза, че Ферари и останалите съперници на тима му без съмнение са направили стъпка напред.

Страхотно е обаче да знаем, че можем да се борим с тях. Предстои ни още доста път, а като цяло през втората половина на сезоните досега съм се представял добре – надявам се и сега да се получи така – добави Хамилтън.