Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Чувството от победата ми във Великобритания бе почти по-хубаво от това...

Хамилтън: Чувството от победата ми във Великобритания бе почти по-хубаво от това за титлата

37
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън заяви, че чувството след победата в домашната му Гран при на Великобритания е било почти по-хубаво от това, когато взе световната титла във Формула 1 през 2008 г. 28-годишният пилот ще се състезава този уикенд на пистата Силвърстоун за първи път като част от екипа на Мерцедес, след като в продължение на шест сезона преди това бе пилот на Макларън. Единственият му триумф на прочутото трасе досега е от същата година, когато взе и короната в шампионата.

Беше почти по-хубаво, отколкото да спечеля първенството, защото това е домашната ми Гран при. Мечтаеш да победиш в тази надпревара. В момента усещането е като че ли този успех е отпреди един цял живот. Публиката тогава бе невероятна. Валеше, но феновете не помръднаха. Преминаха през всичко заедно с мен. У дома имам картина как пресичам финала – това е едно от онези исторически състезания, които никога няма да забравя – заяви Хамилтън в интервю за ВВС Спорт.

Англичанинът обясни също така в поредицата от изяви, които има преди Гран при на Великобритания, че наказанието Мерцедес да не участват в теста за млади пилоти заради изпитанията си с Пирели в Испания е лошо за екипа:

– Лошо е, тъй като това са важни изпитания по време на сезона. Имахме много планирани неща, нови компоненти, какво ли не и се надявахме да ги изпитаме през тези три дни. Освен това пробите са важни за тест пилотите, които по принцип са на симулаторите – да излязат на писта, да разберат какво се случва, за да могат да продължат да се трудят по развитието и подобренията. Със сигурност (наказанието) ни връща малко назад, но ще се опитаме да намерим начин да възстановим загубеното.

Пилотът сподели също така, че не е мислил много по разследването и изслушването на Международния трибунал срещу екипа му. Това той е сторил умишлено, за да се съсредоточи върху подготовката си за предстоящата надпревара. Шефът на тима Рос Браун и адвокатите са го държали в течение на това какво става. В крайна сметка Хамилтън изпитва облекчение, че всичко вече приключи и отборът може да продължи да работи по обичайната си програма.

Люис има три подиума (три трети места) досега през сезона, въпреки че не се чувства съвсев комфортно в болида си.

Трудно е да се обясни. В Макларън изкарах много, много дълго време. Имах 100% доверие на автомобила си. С новия имах известни грижи и не можех да спирам достатъчно късно. Случва се постоянно през сезона досега, не се е подобрило особено. Помага, ако пистата е мокра, тъй като не се налага да си толкова агресивен със спирачките. Това, с което разполагах преди, бе резултат от много дълга работа, докато нещата се получиха. Сега се трудим тук. През живота си не бях имал проблеми със спирането, още откакто бях на пет и карах картинг за първи път. Подобно нещо те хваща леко неподготвен. Но колата със сигурност ще е конкурентоспособна на Силвърстоун. През последните четири години все имам някакви грижи на това трасе, но сега не би трябвало да е така. Болидът беше страхотен в Барселона във високоскоростните завои. Очаквам същото на Силвърстоун. Освен това имаме някои нови неща, които могат да направят F1 W04 още по-бърз – каза още Хамилтън.