Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Дотук постигнах повече, отколкото се надявах

Хамилтън: Дотук постигнах повече, отколкото се надявах

32
0

Наистина много доволен от представянето си в Гран при на Бахрейн остана Люис Хамилтън. Младият пилот постави рекорд днес с третия си пореден подиум в първите си три старта от Формула 1.
Щастлив съм. През този уикенд определено намалихме разликата до Ферари, а да съм втори в надпревара за втори път в едва третото ми състезание е повече отколкото бих могъл да искам. Оттук нататък ни остава съвсем малка стъпка напред, която ще търсим в Барселона – коментира той, след като за първи път от началото на сезона победи далеч по именития си съотборник и в квалификацията, и в състезанието.
След като изрази искрената си радост от резултат, англичанинът си призна, че с нетърпение чака да се прибере у дома, откъдето отсъства вече девет седмици.
Фернандо Алонсо от своя страна съжали, че е изпуснал подиума.
След състезанието усещам малко горчив привкус, тъй като не успях да се кача на стълбичката, а това бе основната цел. Но пък от друга страна по едно време си мислехме, че Ферари са далеч пред нас и не смятахме, че след първите три старта ще се наравно с тях в класирането за шампионата. Така че в Барселона отиваме в добро състояние – каза испанецът.