Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън доволен, Уитмарш съжалява за Бътън

Хамилтън доволен, Уитмарш съжалява за Бътън

47
0
2012,канада,Люис Хамилтън,Макларън

Макларън показаха, че са добре подготвени за пистата в Канада. Люис Хамилтън успя да даде най-добър резултат за деня – 1:15.259 мин., но за сметка на това Дженсън Бътън имаше сериозни проблеми с техниката и почти не успя да кара в първия ден.

Световният шампион за 2009 г. успя да направи само 26 обиколки на пистата Жил Вилньов, докато неговият колега Хамилтън се отчете със 73.

„Денят на Дженсън бе белязан от проблеми и това бе много разочароващо за него“, обясни Мартин Уитмарш пред Sky sports F1. „За съжаление имахме проблем с хидравличната система и отстраняването му отне много време. Трябва до утре да сме оправили всичко, за да може да му осигурим максимално време в утрешната свободна тренировка.

Така той ще може да се подготви добре за квалификацията. Знаем, че той е много бърз на това трасе, показа го и през миналата година. Трябва просто да му дадем шанс да го покаже отново.“

„Тук е много трудно да настроим оптимално колата за всички сектори, защото те са доста различни. Понякога си бърз в един участък, но губиш време в друг“, обясни от своя страна пък Люис Хамилтън. „Затова и молех за още една и още една обиколка. Исках да остана достатъчно дълго на пистата, за да намеря настройките, които да ми пасват. Мисля все пак, че сме добре подготвени за състезанието.

За момента обаче изглежда, че в квалификацията ще е напрегнато. Ферари отново изглеждат бързи. В последните състезания се справят значително по-добре с гумите. Трябва да ги държим под око. Може отново да стане състезание само с едно спиране. Със сигурност обаче ще е интересно.“

Уитмарш разбира се, се надява неговите пилоти да играят главните роли в неделя. Добрите времена на Хамилтън в петък го окуражават.

„Люис показа добра скорост в дългите серии от обиколки. Дори имаше впечатление, че може да изкара още от колата. Това е добър знак. Изглеждаме добре, както в една, така и в серия от няколко обиколки.“