Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън е отхвърлил ново предложение от Мерцедес

Хамилтън е отхвърлил ново предложение от Мерцедес

10422
0
Хамилтън Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес
Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън все още не е преподписал с отбора на Мерцедес. Настоящият му договор изтече на 1 януари и все още не е постигнато съгласие за неговото подновяване. 

Шефът на тима от Бракли Тото Волф заяви преди няколко месеца, че удължаването на договора на Хамилтън не би трябвало да е проблем. Въпреки това преговорите с британеца не водят до очаквания резултат. Според източници, близки до немския производител, Люис не се е съгласил на предложеното му финансово възнаграждение.

Пилотът на Мерцедес е получил предложение от 40 млн. паунда и бонус от 10 % при спечелване на световната титла. Въпреки това той е отказал тази оферта и е отправил контрапредложение, което все още не е известно.

От екипа на Мерцедес споделиха, че ще изчакат решението на Люис до старта на зимните тестове в Барселона. В същото време председателят на Даймлер Ола Калениус не е съгласен с това решение и иска Волф да приключи сделката с британеца възможно по-скоро. Калениус сподели, че дори би заменил седемкратния световен шамион с Джордж Ръсел. Бившият шампион във F2 е част от Академията на Мерцедес и не би било проблем да напусне Уилямс.

Мерцедес-Бенц също пострада много тежко от кризата заради COVID-19. Поради това германският производител наложи големи съкращения, понесе тежки финансови загуби и не би било логично да увеличи заплатата на седемкратния световен шампион.