Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън е по-амбициран от всякога

Хамилтън е по-амбициран от всякога

16
0

Люис Хамилтън каза, че е по-амбициран от всякога в навечерието на първия сезон, в който ще защитава титла.

Пилотът на Макларън стана най-младият шампион във Формула 1, като ще започне защитата на титлата си в Гран при на Австралия следващия месец.

Британецът признава, че еуфорията покрай титлата все още не е утихнала напълно, но подчертава, че работи изключително здраво, за да може да дублира титлата си.

„Спечелването на титлата в Бразилия изглежда преди толкова много време – нещата във Формула 1 се променят доста бързо, дори и да не си на пистата” – каза Хамилтън.

„Ако трябва да съм честен, все още не се възприемам като шампион – според мен всичко това ще утихне, когато отида в Мелбърн за първото състезание. Съответно и не мисля, че има някакво напрежение върху мен.”

„Действително да станеш шампион поставя някакво напрежение върху теб, но аз наистина не съм притеснен – просто прекарвам всеки момент върху фокусиране за идния сезон, подобряване на подготовката ми, работа с тима и тестване на колата. По-амбициран съм от всякога.”

Хамилтън се съмнява да има някакви съществени промени в тима на Макларън в следствие на факта, че Мартин Уитмарш заменя Рон Денис като шеф на отбора.