Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън е станал съсобственик на отбор от NFL

Хамилтън е станал съсобственик на отбор от NFL

1285
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка Мерцедес

Люис Хамилтън е станал съсобственик на отбор от NFL. Пилотът на Мерцедес е част от група инвеститори, които са придобили екипа на Денвър Бронкос. Това е един от най-успешните тимове в Националната футболна лига на Съедините щати (NFL).

Тимът е бил продаден през месец юни тази година от синдикат от инвеститори. Той е воден от 77-годишния милиардер и наследник на Уолмарт Роб Уолтън. Компанията е сключила споразумение за придобиване на Денвър Бронкос за рекордната сума от 4,65 млрд. долара. Това е най-високата сделка, регистрирана някога за спортен франчайз.

Сделката подлежи на одобрение от NFL. Новата група собственици разчита на печелившия опит на няколко известни инвеститори, за да върне отбора към славата на Супербоул.

Във вторник отборът от Денвър обяви, че Хамилтън се е присъединил към новия екип от инвеститори, оглавяван от Уолтън.

Радваме се да приветстваме седемкратния световен шампион в F1 сър Люис Хамилтън в нашата група собственици, заяви бъдещият собственик на Бронкос Роб Уолтън в изявление, което бе публикувано от името на групата собственици.

Той е състезател-шампион, който знае какво е необходимо, за да ръководи отбор, който печели. Също така той е яростен защитник на глобалното равенство, включително в собствения си спорт.“

С над 100 победи в състезания Люис е считан за най-успешния пилот от Формула 1 за всички времена. Неговият издръжлив дух и стандарт за високи постижения ще бъдат от полза за групата собственици и за организацията на Бронкос.“

В новата група собственици попада бившия държавен секретар на САЩ Кондолийза Райс, както и няколко други видни акционери.

Хамилтън притежава имение в град Аспен в щата Колорадо. Седемкратният световен шампион публикува съобщение в социалните мрежи, в което изказва радостта си от новото си бизнес начинание.

Развълнуван съм да се присъединя към невероятна група собственици и да стана част от историята на Денвър Бронкос! За мен е чест да работя с екип от световна класа и да служа като пример за стойността на по-разнообразното лидерство във всички спортове“, сподели пилотът на Мерцедес.

Хамилтън е близък приятел с куотърбека на Бронкос Ръсел Уилсън. Американецът е бил специален гост на британеца по време на уикенда за Гран при на Канада през 2018 г. Също така Уилсън е посетил тазгодишното издание на Гран при на Монако.