Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън е заявил на Уитмарш, че иска да остане в Макларън

Хамилтън е заявил на Уитмарш, че иска да остане в Макларън

38
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън е заявил на шефа на Макларън Мартин Уитмарш, че иска да остане с отбора.

Пилотът сподели преди лятната ваканция, че най-вероятно ще води разговори за бъдещето си през седмиците без надпревари от Формула 1, докато малко преди това обясни, че може да отложи решението и за след края на сезона.

От екипа няколко пъти бяха категорични, че са близо до сключването на нов договор със световния шампион за 2008 г. Това бе повторено отново наскоро от управляващия директор на тима Джонатан Нийл.

Ако Люис иска да остане в отбора, както и ми каза, че желае да направи, то ще го стори – е цитиран Уитмарш от ВВС. – Разговаряхме два или три пъти, доста дълго. Мисля, че сме по-близо до споразумение откогато и да било.

Настоящият контракт на 27-годишния пилот изтича в края на сезона и се разпространяват какви ли не слухове относно бъдещето му.

Мнозина очакват в края на 2012 г. да се освободи кокпит във Ферари, където не използваха опцията си да продължат договора на Фелипе Маса. Бразилецът заяви, че от много време води разговори с отбора си, но до момента няма нищо конкретно. От месеци насам пък англичанинът демонстрира чудесни взаимоотношения с Фернандо Алонсо. Двамата обясняваха неколкократно колко се уважават един друг, а на Силвърстоун си размениха каски на специално организирана фотосесия.

Хамилтън се срещна с шефа на Ред Бул Кристиан Хорнер в Канада през юни миналата година, което още тогава подхрани слуховете, че търси различен от Макларън. Марк Уебър обаче преподписа с тима от Милтън Кийнс за 2013 г. и засега там няма място.

За възможност за английския състезател се спряга и Мерцедес. В Бракли също не бързат с решението кои да са пилотите им и през следващия сезон и не е ясно какво ще предприеме Михаел Шумахер, чийто договор също изтича.