Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън е знаел за плановете на Денис

Хамилтън е знаел за плановете на Денис

49
0

Люис Хамилтън е бил напълно наясно още от края на миналата година, че плановете на Рон Денис са да се оттегли от поста си на шеф на тима.

В края на миналата седмица Денис сложи край на спекулациите, като по време на представянето на новия болид на Макларън потвърди, че ще се отдаде на други задължения във фирмата и че от 1 март негов заместник ще бъде Мартин Уитмарш.

„След заснемането в Ливърпул на програмата на „Би Би Си” за изминалия сезон в неделната вечер на 14 декември аз и Люис отлетяхме за Вашингтон, за да посетим „Ексон Мобил”, един от големите партньори на Макларън” – обясни Денис.

„По време на полета ние говорихме открито, както го правим винаги. Аз разкрих постепенно плановете си. Така той бе напълно наясно с моите и тези на Мартин планове.”

„Единственото нещо, за което Люис не знаеше, бе точният момент, в който ще направя своето съобщение. Това бе така, защото по време на разговора ни в самолета аз не му казах, че ще се появя публично по време на представянето на МР4-24.”

Денис обаче е категоричен, че оттеглянето му от поста на шеф на тима на Макларън по никакъв начин не означава, че вече няма да има участие в решенията на отбора.