Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Фетел ускоряваше поне 20 м преди всички останали в Сингапур

Хамилтън: Фетел ускоряваше поне 20 м преди всички останали в Сингапур

71
0
Естебан Гутиерес,Жул Бианки,Люис Хамилтън,Пол ди Реста,Ромейн Грожан,Фелипе Маса

В Сингапур видяхме истинското темпо на Ред Бул и Себастиан Фетел, заяви Люис Хамилтън по време на днешната пресконференция на пистата Йонгам в Корея.

Пилотът на Мерцедес обясни, че немският му съперник ускорявал поне 20 метра преди всички останали.

Очаквам силен уикенд. Ще видим дали можем да удържим Ред Бул или не сме в състояние да го сторим, но моята цел са момчетата в червено. Според мен това е истинската скорост на колата им (демонстрираната в Сингапур – б.р.). Възможно е да имат още потенциал, който тепърва ще видим. Ако погледнете онборд кадрите, той (Себастиан Фетел – б.р.) ускоряваше поне 20 метра преди всички останали, а това е огромно предимство. Всъщност ние нищо не можем да направим. Непрекъснато търсим повече задно аеропритискане и как да ускоряваме по-бързо. Последният път, когато аз можех да натискам по този начин педала на газта, беше през 2007 г., а тогава имахме тракшън контрол – обясни Хамилтън.

Според Фелипе Маса Фетел остава фаворит в надпреварите до край на сезона:

Като се има предвид темпото му от последния състезателен уикенд и това, че малко отбори ще имат нови компоненти отсега до края на годината, то мисля, че Фетел вземе още победи. Скоростта му е по-добра от тази на всички останали, в Сингапур особено. И на писти, изискващи повече аеропритискане, те винаги имат страхотно представяне.

Хамилтън пък сподели също така, че той непрекъснато върви напред заедно с отбора си.

Представянето ми в последните надпревари бе добро, но преди това постепенно напредвахме с разбирането на колата и как да извлечем максимума от нея. Освен това подобрихме начините си на комуникация. Надявам се този уикенд да е дори още по-добър в това отношение. Непрекъснато правим промени, дано се получат – заяви световният шампион за 2008 г.