Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън глобен за пиленето на гуми в Мелбърн

Хамилтън глобен за пиленето на гуми в Мелбърн

44
0

Люис Хамилтън бе осъден да плати глоба от 500 австралийски долара (около 445 щатски долара) за пиленето на гуми на взетия под наем Мерцедес, с който се придвижваше по време на уикенда за Гран при на Австралия в началото на състезателния сезон. Англичанинът бе заловен от местната полиция в петък вечер на излизане от трасето, след което бе принуден да се извини публично за поведението си. Малко след това транспортният министър на щата Виктория Тим Палас изрази мнение, че пилотът на Макларън е тъпак заради поведението си.

По случая бе насрочено дело, на което обаче Хамилтън не се яви. Адвокатът му Сандип Мукержеа заяви, че състезателят се признава за виновен и че е изживял „смущение, унижение и стрес“ заради случилото се и критиките в медиите. Според него Люис изпратил две писма до съда с обяснение защо не може да присъства лично на изслушването.

В крайна сметка съдия Клайв Олсъп постанови, че това е първо провинение на англичанина и затова не издаде ефективна присъда. Въпреки това той отбеляза, че звездата на Макларън по принцип е ролеви модел за множество млади хора, а в конкретния случай се е държал като хун.