Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън готов да се бори за победа в Малайзия

Хамилтън готов да се бори за победа в Малайзия

56
0
Люис Хамилтън,Себастиан Фетел

Страхотен резултат нарече второто си място в Гран при на Австралия Люис Хамилтън. Пилотът на Макларън стартира от първа редица на Албърт парк и опази позицията си до финала

На моменти той се приближаваше доста до лидера в надпреварата Себастиан Фетел (Ред Бул), но призна след финала, че не е имал реален шанс да се бори с германеца за победата в първия кръг от Формула 1 за 2011 г. заради старта си.

Колата беше фантастична, страхотна за каране и определено имах възможност да се грижа за гумите си по време на дистанцията. Шансът да притисна Себастиан толкова рано през сезона пък е невероятно окуражаващ. Ако не беше лошият старт, можеше да водя битка и за първото място – допълни англичанинът. – Не знам какво стана с пода, но не повлия прекалено на управлението. След състезанието го огледах, изглеждаше наистина доста зле. Радвам се, че стигнах до финала, но пазех много колата.

Хамилтън не бе особено изтощен след финала, когато заяви, че това е била една от най-леките за него надпревари.

Пристигнах тук подготвен по-добре от всякога и нямам търпение за Малайзия – вероятно най-трудната от гледна точка на фитнеса дистанция. Искам да разбера и колко можем да подобрим представянето за следващия старт. Инженерите знаят от кои области могат да извлекат още. Мисля, че ще сме в състояние да се борим за победата на Сепанг – оптимистично коментира още световният шампион за 2008 г.