Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Грешката бе моя

Хамилтън: Грешката бе моя

43
0

Състезанието в Италия приключи за пилота на Макларън, Люис Хамилтън, още след първата обиколка. Британецът стартира без системата за оптимално обтичане на задното крило и бе с доста вдигнати крила, което трябваше да му позволи да развива сериозна максимална скорост.

Това, както и слабия старт на Уебър му позволи да влезе четвърти в първия шикан и веднага да се опита да изпревари и Маса. Маневрата му обаче при влизането в Роджиа бе доста оптимистична и с предната си дясна гума Хамилтън удари задната лява на бразилеца. Това доведе до счупване на предното окачване на болида на Макларън. Още на първия Лесмо британецът изхвърча от трасето.

„Старта бе добър, успях да стана четвърти и се надявах да продължа напред“, обясняваше победителят от Белгия. Реално той трябваше да спре по-рано и да чака друг удобен момент. Вместо това нула точки и отпадане. „Опитах в неподходящото време на неподходящото място. Трябваше да остана зад него, но какво да се прави, това е състезание.

Определено вината си е моя. Съжалявам за екипа, защото свършиха чудесна работа през целия уикенд. В следващото състезание ще направим всичко възможно да победим отново. Разбира се, че съм разочарован от случилото се днес.

Но какво мога да направя? Понякога просто нещата не вървят така, както искаш. Трябва да се оттърся от всичко и да гледам напред, да помогна на тима да съберем колкото се може повече точки в предстоящите състезания.

Все още не всичко е свършило, но с грешки като тази днес може да загубим титлите.“