Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Хубаво е да покажеш на някои хора, че не са били...

Хамилтън: Хубаво е да покажеш на някои хора, че не са били прави

38
0
2013,Австралия,Люис Хамилтън

Мерцедес не се превърна в една от големите изненади на старта на сезона в Мелбърн въпреки впечатленията от последните тестове в Барселона. Все пак в квалификацията и двамата пилоти на екипа влязоха в топ 10 и дори се бореха за челни позиции. В състезанието обаче заради избраната стратегия и проблеми с техниката се стигна до пето място за Люис Хамилтън. Все пак този резултат бе по-добър от последните постижения на отбора през миналата година и за радост на англичанина, по-добър от това, което някои експерти предричаха за пилота. Именно това е зарадвало особено много Хамилтън.

„Хубаво е, когато покажеш на хората, че не са били прави“, заяви бившият пилот на Макларън пред Дейли Мейл. Мнозина коментираха решението му като най-лошото взимано някога от пилот от неговия калибър, когато той реши да се присъедини към Мерцедес. Сега обаче изглежда, че Макларън са на светлинни години от върха, а решението на Хамилтън изглежда напълно оправдано.

„Мнозина, особено повечето бивши пилоти, които сега са коментатори, обявиха решението ми за най-лошото на всички времена. Явно не са били прави.“

Имало обаче и такива, като например Деймън Хил, които подкрепили решението му.

„Повечето бяха или на едното мнение, или на другото. Истината обаче е по средата.“

Хамилтън е реалист и е наясно, че е постигнал добро класиране в квалификацията и състезанието, но не и нещо изключително.

„Завърших на петото място и за всички ни е ясно, че имаме още много работа пред себе си. Не сме излезли да кажем: Сега ще ви смажем. Нито пък сме казали: Не ставаме за нищо. Просто направихме едно прилично състезание.“