Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън и Бътън очакват добро представяне в Монреал

Хамилтън и Бътън очакват добро представяне в Монреал

39
0
Дженсън Бътън,Люис Хамилтън

Люис Хамилтън и Дженсън Бътън очакват добър уикенд за Макларън в Гран при на Канада, която ще се проведе следващата седмица. И двамата смятат колата си за достатъчно силна, за да се справи както трябва в седмия кръг от световния шампионат на Формула 1.

Монреал е много специално място за мен. Там спечелих първия си полпозишън във Формула 1, както и първата си победа. Винаги съм се справял на ниво на това трасе, конфигурацията изглежда пасва на стила ми на каране и миналия сезон отново спечелих от първа позиция. Самото ходене в Монреал е едно от любимите ми преживявания, градът е сред най-красивите в цял свят. Феновете са толкова положително и приятелски настроени, че нямам търпение отново да съм там. Колата ни също би трябвало да се представи добре на трасето. Като цяло очаквам още един добър уикенд за нас – заяви Люис.

Запазване на инерцията ще е целта и на Бътън в Канада, като според него МР4-26 е бил достатъчно бърз, за да спечели в Испания и Монако.

Нужно ни е само малко подобрение в квалификациите. Мисля, че можем да започнем да диктуваме темпото в надпреварите, тъй като вече показахме в определени моменти в последните стартове, че сме в състояние да го направим – допълни световният шампион за 2009 г. – Все още съм много доволен от представянето си в Монте Карло. Да, не спечелих, но пък бе прекрасно да водя в състезанието и да изградя чудесен аванс. Такива неща действат положително на съзнанието – каза още той.