Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън и Бътън вярват, че МР4-26 ще е конкурентоспособен в следващия старт

Хамилтън и Бътън вярват, че МР4-26 ще е конкурентоспособен в следващия старт

35
0
Люис Хамилтън

За разлика от повечето си колеги във Формула 1 Люис Хамилтън вече е посещавал няколко пъти Индия – главно за промоционални събития, но е по-запознат с обстановката от повечето хора в падока. Последната му изява в Бангалор събраха около 40 000 при очаквани не повече от 5000!

Беше просто невероятно. Няма да повярвате колко хора се интересуват от Формула 1 там и нямат търпение за състезанието следващата седмица. Познават прекрасно спорта и мисля, че ще се получи нещо наистина страхотно. В Индия са луди по какви ли не дисциплини – най-много по крикета, но това е разбираемо, но според мен ще приемат F1 в сърцата си. През последните години ни посрещат там по начин, какъвто не съм и подозирал, че е възможен и затова мисля, че страната е готова за нещо ново и вълнуващо – обясни Хамилтън.

Световният шампион за 2008 г. не се нае да прави прогнози за предстоящата надпревара. Според него Макларън ще са конкурентоспособни в последните три старта за 2011 г. – болидът МР4-26 е с наистина добра скорост понастоящем.

Колата ни е бърза на всякакъв тип трасета и ми си иска да вярвам, ще сме на ниво и другата седмица – допълни Люис.

За Дженсън Бътън, както и за останалите пилоти в Гран при, пистата ще е напълно нова.

В такава ситуация напрежението е сериозно, тъй като се опитваш много бързо да прецениш нивото на прилепяне, къде може да има неочаквани неравности, проверяваш височината на бордюрите, зоните за сигурност, влизането и излизането от питлейна, наклоните. И всичко това се случва при над 270 км/ч! – обясни той.

От видяното до момента Дженсън определи конфигурацията като добър микс от завои с някои интересни смени на посоката и на наклоните на трасето.