Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън и Браун щастливи от пола, в Мерцедес няма да има заповеди...

Хамилтън и Браун щастливи от пола, в Мерцедес няма да има заповеди от бокса

54
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън заяви, че е много щастлив от успеха си в квалификацията за Гран при на Китай. Световният шампион във Формула 1 за 2008 г. спечели първия си полпозишън като пилот на Мерцедес, при това в едва третия си старт с тима.

Чувството е невероятно. Толкова съм щастлив да взема първия ни пол от известно време. Наистина съм развълнуван. Беше страхотна обиколка. Отборът се справя добре през целия уикенд досега. Надявам се да продължим така и утре. Резултатите са малко изненадващи, тъй като Ферари бяха много бързи в третата свободна тренировка. Ние обаче бяхме със страхотно темпо в Q1 и Q2. Този последен (бърз) тур бе труден. Оставихме го за финалните три минути и при това положение трябва да си перфектен, за да направиш перфектна обиколка. Наистина не мога да се оплача от стореното – обясни англичанинът.

След вчерашните тренировки той изрази опасение, че може би гумите софт не са подходящи за пистата до Шанхай. Днес повтори, че меката смес е сложна за управление и продължи:

– Да накараш тези гуми да издържат по-дълго е почти невъзможно, така че вероятно първата част на състезанието ще е кратка. Може би само този човек (Кими Райконен, който ще тръгне от втора позиция – б.р.) изглежда успява да се грижи за гумите по-добре от повечето пилоти. Но състезателното ни темпо е добро. Очаквам трудна надпревара, но се надявам да задържим позицията.

Първите думи на шефа на Мерцедес във Формула 1 Рос Браун след квалификацията бяха, че е доволен.

– Винаги отнема известно време да се установиш в един тим, но този уикенд видях, че Люис наистина започва да се сработва с инженерите си, да разбира колата и според мен резултатът от това е видим (за всички) днес. Състезателите с меки гуми ще направят питове (в състезанието) сравнително рано. Ще е интересно да видим какво ще се случи с момчетата, които бяха с твърдите гуми. Ще е невероятна надпревара, да видим как ще се развие.

Председателят на борда на тима Ники Лауда също направи интересен коментар след битката за разпределение позициите на грида. Той заяви, че в екипа от Бракли „повече няма да има заповеди от бокса“. Трикратният световен шампион във Формула 1 допълни, че от отбора щели да съобщават на състезателите си каква е ситуацията и след това да ги оставят сами да взимат решенията.