Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън и Ръсел: Втората половина на сезона ще е невероятна

Хамилтън и Ръсел: Втората половина на сезона ще е невероятна

3761
0
Тото Волф, Люис Хамилтън, Джордж Ръсел, Мик Шумахер
Джордж Ръсел, Люис Хамилтън, Тото Волф (в гръб) и Мик Шумахер

Люис Хамилтън и Джордж Ръсел очакват невероятна втора половина на сезон 2024 след силното представяне на Мерцедес в последните надпревари преди лятната ваканция във Формула 1. Двамата спечелиха три от последните четири старта. Общо 7 пилоти взеха победи в проведените досега 14 състезания от световния шампионат за 2024 г. Макс Верстапен спечели половината от тях. Успехи записаха още както пилотите на Мерцедес, така и тези на Ферари и Макларън. Всичко това кара Хамилтън и Ръсел да очакват сериозна битка в оставащите до края на първенството стартове.

„Това е страхотно. Наистина мисля, че за спорта е фантастично отбори и пилоти да са с толкова близко представяне. Пилотите, които са на върха сега, са наистина елитни и изумителни. Ние не очаквахме да се борим с Макларън или Ред Бул на настоящия етап от сезона като се има предвид как започнахме състезателната година“, коментира Хамилтън.

„Да намалим толкова разликата и да сме в тази позиция означава, че втората половина на сезона със сигурност ще е просто невероятна. Сега просто се чувстваме много по-комфортно в колата. Балансът е далеч по-близо до целите ни“, допълни Хамилтън

Ръсел добави, че оставащите през 2024 г. стартове ще послужат и като подготовка за следващия сезон във Формула 1.

„През последните години за нас бе трудно да направим такъв болид, че редовно да се борим за победи. Сега обаче съм страшно мотивиран и развълнуван за втората половина от сезона, която на практика ще ни подготви за 2025 г. Ако погледнете съперниците ни, не виждам причина да не сме в състояние да се борим“, каза Ръсел.

„Ако шампионатът бе стартирал в Монреал, то генералното класиране щеше да изглежда много, много различно.“

„Според мен всички и в останалите отбори са изключително мотивирани – и Макларън, и Ферари, както и ние самите. Със сигурност няма да е лесно, но се надявам да има сериозна битка преди следващия сезон“, сподели още Ръсел.