Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън и Рон Денис ще се срещнат в Абу Даби

Хамилтън и Рон Денис ще се срещнат в Абу Даби

16
0
Люис Хамилтън,Рон Денис

Люис Хамилтън и Рон Денис са се уговорили да се видят в Абу Даби, сподели световният шампион във Формула 1 за 2008 г. Пилотът вече е говорил с бившия шеф на Макларън в F1 и негов ментор в продължение на повече от десетилетие миналия петък, когато бе в завода на тима в Уокинг.

Това е първият им диалог, след като бе обявено, че Хамилтън е подписал тригодишен контракт с Мерцедес и напуска Макларън в края на настоящия сезон.

Говорих с Рон и планираме да се срещнем – мисля, че в Абу Даби. Ще отидем на вечеря, ще обсъдим нещата – обясни състезателят преди Гран при на Индия. – Сега е важно да задържим мотивацията си на високо ниво.

Денис подкрепи Хамилтън още от детските му години, взе го в екипа, когато пилотът бе на 13 и буквално го отгледа там. Англичанинът се оттегли окончателно от ролята на шеф на Макларън след разправиите около Гран при на Австралия през 2009 г. Отношенията му с пилота обаче се влошиха сериозно през последните месеци. Денис заяви, че иска да запази пилота в тима от F1, но не на всяка цена. Освен това бе категоричен, че въпросът е дали отборът иска да наеме състезателя, а не обратното.

Хамилтън разкри, че не е успял да говори с Рон Денис, когато разказа подробности за това как е взел решението да отиде в Мерцедес. В Корея потвърди, че все още не е успял да се види с него.

Състезателят почти изцяло се отказа и от надеждите си за титла този сезон, битката за която изглежда ще е двубой между Себастиан Фетел (Ред Бул) и Фернандо Алонсо (Ферари).

Когато аз спечелих шампионата, нямах късмета на Себастиан да карам и през следващия сезон толкова доминиращ автомобил. Определено съм много натъжен от факта, че не успяхме да вземем още една титла… Чувствам, че като отбор сме достатъчно добри, за да го постигнем. Аз също съм на нужното ниво. По някакви причини обаче не се случи и няма да се оплаквам – каза още Хамилтън. – През останалите надпревари ще се опитам да помогна на екипа да вземе конструкторския шампионат. Наистина сме доста назад в класирането при пилотите. Ако се случи чудо и някак си пробием, ще си взема обратно думите.