Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън и Сутил все още са в сложни взаимоотношения

Хамилтън и Сутил все още са в сложни взаимоотношения

57
0
пилоти,пресконференция

Отношенията между Адриан Сутил и Люис Хамилтън все още страдат от разрива, случил се преди повече от две години. Двамата бяха много добри приятели още от малките формули чак до Гран при. След скандала с немския пилот през 2011 г. обаче (при който той замери и удари с чаша главния изпълнителен директор на Гении Ерик Лукс), Хамилтън отказа да свидетелства на процеса срещу Сутил.

Случката стана по време на парти по случай победата на англичанина в Гран при на Китай през 2011-та. Адриан бе осъден за нанасяне на тежка телесна повреда с 18 месеца затвор условно и 200 000 евро глоба. Впоследствие той остана извън спорта през 2012 г., макар от Форс Индия да настояваха, че делото срещу него няма нищо общо с избора им на пилоти. След привличането на Нико Хюлкенберг от Заубер тимът от Силвърстоун прегледа доста опции за втория си кокпит и в крайна сметка се спря на германеца заради опита му и факта, че познава тима.

Сутил и Хамилтън се засякоха за първи път тази година на пресконференцията на пилотите преди Гран при на Монако.

Нещата определено са различни. Говорихме няколко пъти, планирахме да се съберем на някакъв етап и просто да побъбрим. Бяхме страхотни приятели дълго, дълго време. Някои от най-хубавите си моменти изкарахме заедно, особено във Формула 3. Сигурно можеш да преброиш добрите си приятели на пръстите на едната ръка – такива се намират трудно, така че искам да съм сигурен, че всичко е наред – обясни Хамилтън.

Сутил допълни, че отношенията помежду им наистина са различни в сравнение с предишното им приятелство.

Все още чакам да се видим. Не мога да кажа повече – заяви германецът, упорито вперил поглед право пред себе си.