Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън има проблеми с позицията на седене в кокпита на Мерцедес F1...

Хамилтън има проблеми с позицията на седене в кокпита на Мерцедес F1 W14

2820
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън има проблеми заради позиционирането на седалката в кокпита на своя Мерцедес F1 W14, сподели самият пилот. Той каза в Австралия, където този уикенд ще се проведи трети кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2023 г., че това трябва да се промени.

„Мисля, че резултатът в последното състезание бе приличен като се има предвид разликата и колко далеч бяхме в квалификацията. Джордж [Ръсел] свърши фантастична работа през целия уикенд. Аз имах известни грижи с баланса. Победихме Ферари, а те започнаха сезона с по-добра кола от нашата. Имаме страхотни хора, които се трудят изключително упорито във фабриката и се стараят да оправят проблемите ни. Няма да се случи за едно състезание, ще отнеме известно време. Надявам се да не е твърде много. За този уикенд честно казано се надявам на малко дъжд, както и разликата (спрямо Ред Бул) да не е секунда“, коментира седемкратният световен шампион.

„Не знам дали хората знаят, но ние седим по-близо до предните колела, отколкото всички други пилоти. Кокпитът ни е по-напред. При каране усещането е като че ли седиш на предните колела и е едно от най-ужасните чувства при управление“, продължи Хамилтън

„Това влияе на възприятията зад волана. Трудно е да се предвижда и какво може да стане в сравнение с изтеглена по-назад и централна позиция на седене. С това имам доста проблеми. Послушах отбора, когато ми казаха, че трябва да вървим в тази посока. Ако знаех как ще се чувствам, нямаше да се съглася. Това трябва да се промени в бъдеще. 100%“, допълни англичанинът.

Хамилтън коментира и скорошната присъда срещу Нелсън Пике за коментари по негов адрес.

„Мога да повторя това, което казах още като разбрах за казаното. Продължавам да смятам, че не трябва да даваме трибуна на преизпълнени с омраза хора. Признателен съм на бразилското правосъдие. Изненадващо е, че потърсиха отговорност, но така демонстрираха, че подобни неща са недопустими. Расизмът и хомофобията нямат място в обществото ни. В Бразилия показаха, че са готови да отстояват принципи и това ми харесва. Ще ми се повече правителства да имаха такава позиция. Виждаме какво се случва в Уганда, в други африкански страни и в Близкия Изток. От това могат да се направят много изводи“, каза Хамилтън.