Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън иска да победи Бътън поне веднъж

Хамилтън иска да победи Бътън поне веднъж

19
0

Люис Хамилтън каза, че е бил изключително бесен, когато е разбрал, че новият болид на Макларън не е достатъчно конкурентен.

24-годишният пилот стана най-младият шампион в историята на Формула 1, но дори и в ръководството на Макларън вече са съгласни, че наследникът на МР4-23 не е инструмент, с който да бъде защитена титлата.

„След първите три състезания бях изключително раздразнен“ – каза Хамилтън в интервю. Той признава, че едва преди месец се е примирил с това, че МР4-24 трудно ще спечели някое състезание.

„Очакванията ни са високи и независимо какво правим, не можем да ги изпълним. Разочарованието е огромно; можех да изригна като вулкан. Но реших да го потуша в себе си и сега ме изяжда отвътре“ – каза пилотът на Макларън.

„Имам нова цел“ – разкрива той. „Останаха десет състезания, като в някакъв момент искам да се изправя срещу Дженсън Бътън. Искам да го победя или поне да стъпя на подиума. Едва тогава сезонът ми би имал смисъл.“

Попитан какво би направил, ако може да създаде своя собствена кола, Хамилтън каза: „Бих взел колата на Браун – тя вече си има супер двигател на Мерцедес – ще добавя KERS и след това ще я боядисам в сребристо.“