Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън иска да подобри представянето си в квалификациите

Хамилтън иска да подобри представянето си в квалификациите

1583
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън заяви, че иска да подобри представянето си в квалификациите през този сезон. Световният шампион има само един полпозишън от 5 кръга досега, докато неговият съотборник Валтери Ботас цели 3. Британецът обаче спечели 3 победи срещу 2 за финландеца и е начело в шампионата.

„Колата очевидно е страхотна, но имам трудности с нея от Австралия насам, обясни Хамилтън. – Квалификацията ми в Мелбърн беше добра. Бях с 1 десета пред Валтери. Когато оправя нещата, положението ще бъде различно. Има области, в които трябва да се фокусирам, и в които да разбера какво точно се случва.

Петъчните и съботните дни от началото на сезона не са страхотни за мен. Целта ми е да подобря представянето си в квалификациите, където не мога да извлека максималното от гумите. В състезанията бях наистина много силен.“

В последния кръг от сезона в Испания, Люис изостана с 0.6 сек в квалификацията от Ботас след няколко допуснати грешки.

Хамилтън обаче направи по-добър старт и поведе. В последствие той спечели и състезанието.

По-късно британецът заяви, че е трябвало да направи промени по начина си на каране за състезанието, за да компенсира проблемите с баланса и настройките, които имаше през целия уикенд.

„Ще проверя детайлно защото нещата не се случват добре за мен в една бърза обиколка, каза Хамилтън. – Обикновено съм много добър с гумите. Но сега това ми е слаба част. Ще положа усилия да реша този проблем.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.