Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън измисли перфектната писта

Хамилтън измисли перфектната писта

56
0

На най-младия шампион в историята на Формула 1, Люис Хамилтън, определено не му липсва талант зад волана. Но след като свърши сезонът, пилотът на Макларън се появява в медиите покрай други свои занимания. Така едно от най-новите неща е перфектната писта, която британецът измисли.

Въпреки че въпросната писта не е нищо повече от дизайн, произходът й по някакъв начин създава представа как би изглеждала в реален вид. Комбинирайки десет от най-трудните завои във Формула 1, пистата предоставя предизвикателство за пилоти от ранга на Хамилтън.

„Исках да създам писта, която ще бъде предизвикателна, въодушевяваща и приятна” – казва Люис. „Но най-малкото всеки би искал възможността да кара и да направи тест – на колата и на себе си.”

Дессетте завои подред са осми завой в Истанбул, Ещорил на Маникур, 130R на Сузука, Червената вода на Спа Франкоршамп, Табак в Монако, първият завой на Сузука, Пуон на Спа-Франкоршамп, Casino Square в Монако, Mergulho на Интерлагос и накрая Копс на Силвърстоун.

Силите на притискане достигат до 4.5 g, а скоростите варират между 130 и 300 км/ч. Така трасето реално ще бъде тест не само за колата, ами и за физическите възможности на пилота.