Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън изненадан позитивно, Бътън – негативно

Хамилтън изненадан позитивно, Бътън – негативно

42
0

Определено тимът на Макларън не си е представял по този начин домашното си състезание на пистата Силвърстоун. Но все пак представянето на екипа не бе съвсем неочаквано. Люис Хамилтън трябваше да се задоволи с четвъртата позиция на повече от 0,9 сек. изоставане от победителя.

Бътън пък бе напълно разочарован от представянето си и завърши тренировката за място на 14-а позиция.

„Четвъртото място ме прави толкова щастлив, колкото едва ли някой може да си представи“, заяви изненадващо Хамилтън. „Горд съм от моя отбор. Всички дадоха всичко от себе си за да сме готови с новия пакет за уикенда тук.

Новите елементи определено са подобрение, но вчера още не бяхме в състояние да ги накараме да работят пълноценно. И това означаваше, че през изминалата нощ трябваше да свалим повечето от тях, което ме прави още по признателен на отбора за извършената работа.

Знаехме, че ще изоставаме от Ред Бул тук, като скорост в обиколка, така че за мен важното бе да направя най-добрата възможна обиколка. Мога спокойно да кажа, че това бе една от най-добрите обиколки, които съм правил.

Това, разбира се, е свързано и с атмосферата тук, феновете ни покрепят непрекъснато, за което съм им безкрайно благодарен. Британските фенове са най-добрите В последната си бърза обиколка те ме накараха да карам така, все едно животът ми зависи от това. Много съм щастлив. Момчетата пред нас са по-бързи, но да видим, какво ще се случи в състезанието.“

„Днес сутринта колата бе добра“, ядосваше се Бътън. „Следобед обаче изведнъж всичко се обърна. Все още не знам, дали има някакъв проблем, но нещо определено не беше наред. Трябваше да вдигна доста предното си крило и не знам, от къде се появи тази нужда.

В петък имахме подобен проблем с намирането на оптималния баланс. През нощта махнахме обновената изпускателна система и съм убеден, че това беше правилното решение. Нямаше да е правилно да караме тук с нея.

Имаме доста нови аеродинамични елементи, включително ново предно крило и всичко работеше добре. До квалификацията. Смятах, че ще се представим значително по-добре и затова съм много разочарован от 14-ата позиция.“

„Заради липсата на възможност да тестваме доста обновения ни аеропакет, бяхме сигурни, че ще имаме известни трудности с него този уикенд“, обясни и Мартин Уитмарш, шеф на екипа. „Все пак искам да благодаря на отбора за изключителната работа. Всички дадоха всичко от себе си. И въпреки че се надявахме на по-добро класиране в квалификацията, благодаря на всички.

Мисля, че щяхме да имаме проблеми в състезанието, ако бяхме участвали в квалификацията с не достатъчно тестваната конфигурация. Люис направи супер квалификация. Сигурен съм, че утре той ще натиска през цялото време, за да подобри мястото си в състезанието.

Що се отнася до Дженсън, съжаляваме, че не успяхме да му дадем колата, в която да се чувства добре. Утре обаче ще дадем всичко от себе си, за да съберем максималния възможен брой точки.“