Начало Избрани Хамилтън изпитва сериозни затруднения с автомобила на Мерцедес

Хамилтън изпитва сериозни затруднения с автомобила на Мерцедес

3876
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън изпитва сериозни затруднения с автомобила на Мерцедес. Седемкратният световен шампион разкри, че не се чувства комфортно в новия автомобил на германския отбор заради специфичен конструктивен елемент в W14, който не подхожда на неговия стил на каране.

Хамилтън изживя труден старт на тазгодишния сезон в F1. 38-годишният състезател продължава разполага с автомобил, който не отговаря на очакванията както на него, така и на Мерцедес. Германският производител все още не намира правилния път на развитие, който да позволи на Хамилтън и Ръсел да се борят с Ред Бул

Британецът финишира на пета позиция както в Бахрейн, така и в Саудитска Арабия. Следователно той нямаше възможност  да притесни Макс Верстапен или Серхио Перес. Двамата окупираха първите две позиции в Сахир и Джеда и показаха отлична скорост зад волана на RB19.

Ситуацията на Хамилтън обаче е допълнително затруднена от факта, че той не изглежда толкова доволен от управлението на W14, колкото съотборникът му Джордж Ръсел. Доказателство за това бе разликата между двамата в уикенда в Джеда.

Хамилтън предполага, че положението му може да се подобри ако отборът увеличи притискаща сила на W14. Британецът казва, че се надява Мерцедес да подобри стабилността в задната част на автомобила. Британският ветеран също така, че има още нещо, присъщо на конструкцията на болида, от което не е доволен.

Състезателят на Мерцедес призна, че в момента се намира в ситуация, с която не се е сблъсквал в нито един момент в кариерата си.

„Много ни липсва притискаща сила“, сподели Хамилтън. „Трябва да увеличим притискането най-вече в задната част на автомобила. Колкото повече притискане, толкова по-стабилна  става задницата, което ми позволява да бъде много по-уверен и да атакувам повече.“

Хамилтън обаче така и не разкри какъв точно проблем има с автомобила на Мерцедес

„Като цяло в този болид има нещо специфично и неприятно, с което никога не се сблъсквал преди това. Именно то което ме кара да се чувствам неудобно. Трябва да работя усилено, за да се уверя, че то е променено.“

В същото време Тото Волф призна, че отборът е бил наясно с проблема, с който Хамилтън се бори. Шефът на Мерцедес обаче заяви, че той няма как да бъде отстранен толкова бързо.

„Имаме фундаментален проблем, от който Люис не е доволен. Той е свързан с начина, по който усеща задната част на автомобила“, обясни Волф.

„Това не е нещо, което може да бъде поправено толкова бързо. Пилотите са най-важните сензори в автомобила и ако ни кажат, че усещат точно това, трябва да го вземем предвид.“

Макар Хамилтън да не е навлязъл в подробности за това какъв е проблемът с W14, изглежда, че той се изразява в това, че прави автомобила много некомфортен за него, когато е изведен на лимита. Това важи особено в квалификациите, когато се постигат най-добрите времена за уикенда.

„Колата е много трудна за каране когато си на 95 % от нейния лимит. Но когато си в състезателен стинт, тя е много по-контролируема и предсказуема. Все още нямам пълна увереност в състезанията, но правя най-доброто, на което съм способен“, каза още Хамилтън.