Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън изпитвал проблеми с баланса на колата

Хамилтън изпитвал проблеми с баланса на колата

1513
0
Хамилтън Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес
Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън заяви, че му е било много трудно да свикне с колата след завръщането си на пистата. Пилотът на Мерцедес завърши трети в квалификацията на Яс Марина, само на 86 хилядни от времето на Макс Верстапен.

„Много се радвам да се завърна в падока. Уикендът бе много труден за мен и все още не съм в най-добрата си форма. През цялото време имах проблеми с баланса на болида, но дадох всичкот себе си. Поздравления за първата позиция на Макс, определено днес бе по-бърз от нас. Надявам се на интересна битка в състезанието“, каза Хамилтън.

„Изперарванията на това трасе са много трудни и затова стратегията е от голямо значение. Мисля, че ще можем да затворим надпреварата само с едно спиране и да завършим сезон 2020 на върха“, обобщи Люис Хамилтън.

В същото време другия пилот на Мерцедес Валтери Ботас обясни, че е разочарован от изпуснатия полпозишън.

„Видяхме в третата тренировка че Макс може да е заплаха за нас. Основния ни проблем бе, че нямахме достатъчно скорост с меките гуми. Темпото ни със средно твърдата смес определено е по-добро. Балансът не бе перфектен и определено Ред Бул успяха да настроят колата си по-добре от нас“, сподели Ботас.

През този състезателен уикенд тимът от Бракли използва специална разцветка в задната част на болида, където са написани имената на всички, допринесли за успехите на отбора.