Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Извадих късмет след завъртането

Хамилтън: Извадих късмет след завъртането

28
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън заяви, че е извадил късмет след завъртането си по време на Q1 на наводнената писта Албърт парк. Пилотът на Мерцедес подпря със задната част на колата си предпазната стена. От питуола му се обадиха да се прибере заради предполагаеми повреди на задното крило, но той остана на трасето.

Впоследствие останалата част от квалификацията бе отложена за утре сутринта. Това, смята Хамилтън, ще му помогне да се подготви за надпреварата.

Изтървах задната част на автомобила и блъснах стената. За щастие можах да тръгна пак. Всъщност бях заседнал на едно място, когато включих задна и се върнах на средата на пистата! Сега мога да оставя всичко зад гърба си и да гледам напред – обясни Хамилтън.

Според него насрочването на Q2 и Q3 за няколко часа преди старта няма да повлияе зле на състезанието:

Ако не друго, поне ще загреем. Би трябвало да сме по-енергични и подготвени за надпреварата. Самият старт би трябвало да е интересен, но наистина се надявам да е сухо, тъй като днес бе невероятно трудно за всички. Беше страшно сложно – това бе може би една от най-хлъзгавите писти, на които съм карал, просто защото толкова много бели линии са боядисани в черно. В момента, в който стъпиш на такава, се пързаляш и затова толкова пилоти излетяха.