Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън отхвърли информация, че е катастрофирал с мотора на Роси

Хамилтън отхвърли информация, че е катастрофирал с мотора на Роси

2532
0
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън и Валентино Роси си размениха колата и мотора в началото на тази седмица. От проведеното в понеделник събитие обаче няма никаква информация, макар шесткратният световен шампион във Формула 1 да „подгря” феновете с пост в Инстаграм преди известно време. „Супер се вълнувам да си разменим машините с легендата Валентино Роси… Готов ли си?”, написа англичанинът. Междувременно бяха публикувани няколко кадъра от взимането на мерки за седалка на деветкратния шампион при мотоциклетите.

Размяната на колата и мотора се състоя на пистата Рикардо Тормо до Валенсия, Испания в понеделник при затворени врата. Впоследствие италианският вестник „Ла Република” публикува информация, че Хамилтън е претърпял катастрофа с Ямаха-та на Роси. Англичанинът пръв излязъл на трасето, като няма подробности относно предполагаемия инцидент.

Хамилтън обаче лично опроверга публикацията с пост в Инстаграм

„Добро утро, свят! Надявам се, че всички се чувствате великолепно. Съжалявам, че все още няма информация относно заниманията ни с Валентино Роси, но всичко, което мога да кажа е, че беше епично. И двамата се справихме страхотно, нямаше никакви проблеми и изкарахме най-хубавия ден!”, написа английският пилот на Мерцедес.

Хамилтън обича мотоциклетите и дори участва в създаването на няколко модела с MV Agusta. В края на 2018 г. той изкара един ден на пистата Херес с Алекс Лоус и Михаел ван дер Марк и кара Ямаха YZF-R1.

„Исках мотор още като дете, макар че съм супер благодарен на баща ми за това, че ми даде карт. Уважавам невероятно много пилотите, каращи тези машини. Това е напълно различна дисциплина, макар да изисква някои от необходимите и за автомобилите качества като време, търпение, смелост, съсредоточаване, бързина и поемане на рискове. Всичко това прави един спорт вълнуващ”, коментира тогава Хамилтън.