Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Колата става все по-добра

Хамилтън: Колата става все по-добра

61
0

Люис Хамилтън остана очарован от подобренията, които Макларън изпитват на пистата Силвърстоун тази седмица. Британецът завърши подготовката на базирания в Уокинг тим, като даде най-добро време в четвъртък.

Пилотът на Макларън изпитваше серия аеродинамични подобрения, сред които и силно променено предно крило, с което от екипа се надяват да помогнат на шампионските амбиции на състезателите си.

„Днешният тест беше наистина окуражаващ” – каза Хамилтън, който не е печелил точки в последните две състезания. „Промените, които направихме в последните няколко теста, видимо подобриха колата.”

Въпреки че британецът не успя да спечели точки във Франция и бе силно критикуван от медиите, той подчерта, че десетте хиляди фена на Силвърстоун наистина са му повдигнали духа.

„Действително беше страхотно да карам тази сутрин на Силвърстоун – не можах да повярвам колко много фенове имаше на пистата толкова рано: вероятно те са най-отдадените почитатели на този спорт.

„В началото на деня нямах търпение да изляза на пистата – това е много бърза писта и е уникално да караш на нея с кола от Формула 1.”