Начало Избрани Хамилтън: Моментът на появата на сейфти кар не беше идеален

Хамилтън: Моментът на появата на сейфти кар не беше идеален

2018
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка Мерцедес

Люис Хамилтън не бе разочарован от резултата си в Гран при на Азербайджан. Пилотът на Мерцедес финишира на шесто място в надпреварата по улиците на Баку и смята, че неговият отбор е направил още една стъпка напред в правилната посока.

Хамилтън прекара почти цялото състезание в Баку в челната шестица. Седемкратният световен шампион първоначално запази петата си стартова позиция. След това той се смъкна надолу в подреждането тъй като спря в бокса точно преди появата на кола за сигурност

Въпреки това Хамилтън зае шестото място след като направи няколко изпреварвания. След това той се доближи до Карлос Сайнц, но така и не успя да мине пред пилота на Ферари. Британецът смята, че се е възползвал максимално от автомобила на Мерцедес.

„Моментът на появата на сейфти кар не беше идеален! Въпреки това не да затъна в това разочарование. Трябваше да не навеждам глава и да се съсредоточа върху това да атакувам. Направих точно това и се върнах в състезанието. Наистина се наслаждавах на тези битки с автомобилите около мен. Ферари-то на Сайнц беше малко по-бързо на правата от нас дори и с отворен DRS. Все пак дадох всичко от себе си, за да спечеля ценни точки“, сподели Хамилтън.

„Темпото на чиста писта изглеждаше сходно между нас, Ферари и Астън Мартин. Трудно беше да се каже кой в крайна сметка е бил по-бърз, защото при трудността на изпреварването се забиваш в една неизгодна позиция“, продължи Хамилтън.  „Междувременно автомобилите на Ред Бул отплаваха към залеза по заслуги. Ако обаче успеем да създадем правилната платформа, то тогава вярвам, че тази година ще успеем да намалим разликата. Не става въпрос за добавяне на притискане, а за предоставяне на пилотите на автомобил, на който да имат доверие“, завърши Люис Хамилтън.

Съотборникът на Хамилтън Джордж Ръсел финишира на осмо място в днешната надпревара в Баку. Пилотът на Мерцедес заемаше тази позиция през по-голямата част от дистанцията. В края на състезанието той направи допълнително спиране и взе бонус точка за най-бързата обиколка

„Малко съм разочарован от себе си. Стартирах наистина добре и заех прилична позиция. Направих добро движение срещу Строл, за да го изпреваря в питлейна, но след това обърках рестарта. Защитавах се от Ланс и почти се блъснах в задницата на Фернандо (Алонсо). След това излязох извън пистата широко и замърсих гумите си. В крайна сметка това е причината Ланс и Люис да преминат напред. Оттук нататък нямаше какво повече да сторя“, заяви Ръсел.

„Ще взема допълнителната точка за най-бърза обиколка. Единствената причина, поради която имахме тази възможност, беше лошата позиция, в която се намирахме. Темпото между нашите болиди и тези на Ферари и Астън Мартин беше близко. Въпреки това малките разлики могат да доведат до голяма промяна в резултатите. Независимо дали ще завършим на четвърта или осма позиция, това далеч не е задоволително, така че ни предстои много работа“, добави състезателят на Мерцедес.