Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън най-бърз в първата сесия на Нюрбургринг

Хамилтън най-бърз в първата сесия на Нюрбургринг

47
0

Люис Хамилтън (Макларън) бе най-бърз в първата свободна тренировка преди Гран при на Европа на пистата Нюрбургринг. Той изпревари с 0,236 сек Кими Райконен (Ферари) и съотборника си Фернандо Алонсо.
###
Люис Хамилтън (Макларън) бе най-бърз в първата свободна тренировка преди неделната Гран при на Европа на пистата Нюрбургринг в Германия. Той изпревари с 0,236 сек Кими Райконен (Ферари) и съотборника си Фернандо Алонсо. Фелипе Маса с второто Ферари се класира шести, изпреварен от пилотите на BMW Заубер Ник Хайдфелд и Роберт Кубица.
Най-бързите обиколки в сесията бяха дадени в самия й край, когато първите в таблицата сложиха по-меките гуми на Бриджстоун. Хамилтън допусна някои грешки в тренировката, но с чист последен тур успя да изпревари Райконен. Алонсо пък бе забавен при първото си излизане от Маса, който се прибираше към боксовете, след което възстанови темпото си.
Пилотите на BMW Заубер бяха втори и трети през по-голямата част от сесията преди в последните десетина минути да бъдат задминати в класирането. Далеч не така добре вървяха колегите им от Рено, които се наредиха в дъното на таблицата, а Джанкарло Фисикела се завъртя на завоя, кръстен Шумахер S.
Труден дебют имаше Маркус Винкелхок, който замести Кристиян Алберс в екипа на Спайкър. Германецът се завъртя на стадиона, но успя да продължи.
Времето е доста хладно на Нюрбургринг. В първата тренировка не заваля, но прогнозата е за възможни превалявания през деня.