Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън най-бърз в последната тренировка

Хамилтън най-бърз в последната тренировка

36
0

Люис Хамилтън с Макларън Мерцедес бе най-бърз в последната тренировка преди квалификацията за Гран при на Италия на пистата Монца. В рядко оспорвана тренировка той изпревари Себастиен Фетел с Ред Бул с 46 хилядни и Фернандо Алонсо с Ферари с малко над десета. След това се наредиха Фелипе Маса и Дженсън Бътън.

Най-добрите обиколки бяха направени в последните секунди с мекия тип гуми, като бе безкрайно любопитно как ще симулират квалификационни турове лидерите.

Още в началото с твърдите гуми Хамилтън бе най-бърз в първите серии с време 1:22,954 мин. Той и днес реши да кара без систмата F-duct за разлика от съотборника си Бътън. Който обаче излезе напред при вторите серии с твърдите гуми и стигна до 1:22,830 мин. Накрая обаче с меките гуми подобри времето си минимално.

В същото време пилотите на Ред Бул и Ферари се доближиха много близо до темпото на Макларън с твърдите гуми, а в края след 3 обиколки с меките гуми Алонсо дори поведе за малко с 1:22,644, но Хамилтън и Фетел бяха още по-бързи. Големият губещ в последната тренировка пак бе Марк Уебър, който получи странна повреда в колата 20 минути преди края и както вчера не завърши подготовката си.

резултати