Начало Formula 1 News Хамилтън: Най-трудното състезание, което съм печелил

Хамилтън: Най-трудното състезание, което съм печелил

8
0

Като най-трудното състезание в кариерата си досега определи Люис Хамилтън (Макларън) днешната Гран при на Великобритания, в която победи след невероятни 60 обиколки на изцяло мокра писта. Англичанинът спечели у дома за огромно удоволствие на пълните трибуни на пистата Силвърстоун, като дори допусната грешка, довела до минаването му през тревна зона за сигурност, не застраши успеха му. В крайна сметка пилотът на Сребърните стрели пресече финала с повече от минута аванс пред втория Ник Хайдфелд (BMW Заубер).

Това е най-добрата победа в най-трудното състезание. Към последната обиколка вече виждах как публиката става и се молех, и молех най-после да дойде финалът. Благодаря на семейството ми, което ме подкрепяше през цялото време, а изминалите седмици не бяха никак лесни – заяви Хамилтън след финала. – Отне ми невероятно количество енергия да остана фокусиран на сто процента, чувствах огромно напрежение, след като свърших ужасна работа в квалификацията. Щях да съм щастлив дори от една точка, ако бях станал осми днес! Условията на пистата се променяха непрекъснато, единият сектор беше сух, в друг тъкмо почваше да вали. За щастие накрая бях достатъчно напред и намалих темпото.

Англичанинът разказа, че се е срещнал с доста фенове сутринта и благодарение на тях натрупал необходимата му енергия за надпреварата, като специално благодари на децата. Що се отнася до самото състезание обясни:

На старта бях от вътрешната страна и мисля, че се чукнахме с Хейки [Ковалайнен], а последното нещо, което бих искал, е да изхвърля съотборника си от пистата. В началото бе трудно и защото не виждах къде е Кими.На моменти бягаше задната част на колата, внимавах много и с гумите. Нямаше толкова дъжд, но условията бяха наистина сложни. Налагаше да си чистя визьора отвътре. Невероятно умствено напрежение. Но се фокусирах изцяло върху това да не допусна никакви грешки – допълни Хамилтън.