Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Наслаждах се на всяка една минута от състезанието

Хамилтън: Наслаждах се на всяка една минута от състезанието

99
0
2012,канада,Люис Хамилтън,Макларън,Ред Бул,Себастиан Фетел,Ферари,Фернандо Алонсо

Люис Хамилтън постигна своята първа победа за сезона и съответно бе изключително радостен след финала на надпреварата в Монреал. Това е третата победа за пилота на Макларън в Канада.

„Поздравления за всички момчета в отбора, който никога не се предава“, радваше се Хамилтън на официалната прес конференция. „Трябва да благодаря и на феновете, които ме подкрепяха през цялата година и ми изпращаха писма.
Това бе едно от най-добрите ми състезания от доста време насам. Чувството е невероятно. Надпреварата бе много оспорвана и се наслаждавах на всяка една минута в нея. Никога не съм се съмнявал, че победата е възможна. Останалите обаче бяха доста близо до мен.

Мислех, че Фернандо и Себастиян ще направят втори стоп и ще останат отново зад мен. Затова обаче трябваше да натискам, за да успея да натрупам преднина. И двата стопа бяха чудесни, но трябва да продължим да се опитваме да подобрим всеки аспект от нашата работа.

Минаха пет години откакто спечелих тук за първи път. Сега обаче чувството отново е чудесно. Горд съм с всички в отбора и от това, че отново съм на най-високото стъпало на подиума. Никога не съм считал това за даденост.“