Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън настоява, че бъдещето му още не е решено

Хамилтън настоява, че бъдещето му още не е решено

46
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън все още не знае къде ще кара през следващия сезон, заяви днес състезателят на пистата Монца.

Вълнението около него стана особено сериозно, след като Еди Джордан заяви, че англичанинът отива в Мерцедес. Преди това пилотът на Макларън преживя бурен уикенд на Спа – първо публикува телеметрия онлайн (от което тимът не остана много доволен), а след това бе пометен при катастрофата в първия завой след старта на Спа.

Днес Хамилтън отказа да коментира историята с Мерцедес и заяви единствено, че бъдещето му още не е решено. Освен това допълни, че не е мислил какви биха били предимствата за него от едно преминаване в тима от Бракли.

– Аз карам за Макларън. Спечелихме последните две надпревари. Сега ни предстои сериозно състезание и трябва да се съсредоточа върху него. Нямам поставен срок, но би било хубаво да се вземе решение преди следващия сезон – каза още англичанинът.

На въпроса кой фактор би надделял при взимане на решение за бъдещето му, Люис заяви:

– Да побеждавам. Всеки състезател иска да печели, за това съществуваме. Просто трябва да си сигурен, че си на правилната позиция.

Що се отнася до туитната телеметрия, то обяснението бе:

– Нищо не е станало. Шефът на PR отдела ме помоли да сваля данните. Не съм говорил с Дженсън (Бътън) за това и не възнамерявам да го правя. Всичко е зад гърба ни. Очевидно не бе най-доброто нещо, което можех да направя и няма да се случи отново.