Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън натъжен от решенията на ФИА

Хамилтън натъжен от решенията на ФИА

33
0

Световният шампион Люис Хамилтън стана най-новият пилот, който разкритикува промените в правилника, съобщени в началото на тази седмица.

Британският състезател на Макларън изрази разочарованието си от факта, че пилотът с най-много победи ще става шампион. Подобни критики вече бяха огласени от Фернандо Алонсо и Михаел Шумахер.

„Според мен е срамота какво става във Формула 1” – каза Хамилтън. „Трудно е човек да си представи, че тези решения ще подобрят нещата на пистата за гостите и зрителите, а именно те са нашият основен приоритет. Но предполагам, че остава да почакаме и да видим.”

„Каквато е и да е точковата система, знам, че винаги пилотите от Формула 1 ще се състезават до дупка.”

Промяната на правилата от страна на ФИА противоречи на предложението на ФОТА, което от своя страна бе направено след консултация с феновете. Хамилтън е на мнение, че решението на ФИА да откаже на ФОТА не е добре за спорта.

„За първи път от последните няколко години виждаме, че отборите, пилотите, спонсорите и феновете работят заедно за благото на спорта – сега просто трябва съответните власти да ни послушат и да ни помогнат” – каза британецът.

„Формула 1 е върхът на моторните спортове и именно това обичаме в нея – трябва да работим заедно и да запазим този статут.”