Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън не е притеснен от раздялата на Макларън и Мерцедес

Хамилтън не е притеснен от раздялата на Макларън и Мерцедес

96
0

Люис Хамилтън е категоричен, че не е притеснен от факта, че дългогодишните отношения на Макларън с Мерцедес предстои да бъдат прекъснати.

Най-младият световен шампион в историята на Формула 1 подписа договор с тима от Уокинг до края на 2012 година. От своя страна, Мерцедес ще продължат да доставят двигатели на Макларън, но реално приоритет на немския гигант ще бъде собственият им отбор от Бракли.

По повод на въпросните промени покрай отбора му Люис Хамилтън увери, че няма за какво да се притеснява: „Това не ме засяга пряко, тъй като до 2015 година ние ще продължим да получаваме двигатели от Мерцедес.

Освен това отношенията между Макларън и Мерцедес ще останат много добри; въпреки че бих предпочел никой да не получава техния двигател освен нас“ – казва шеговито британецът. „Това определено е най-добрият двигател във Формула 1.

Моите лични отношения с Мерцедес станаха по-близки през годините, така че им желая всичко най-хубаво. Освен това новините, че те продължават във Формула 1 по този начин, са страхотни, имайки предвид, че другите производители се оттеглят“ – завършва Хамилтън.