Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Не можех и да мечтая за по-добър старт

Хамилтън: Не можех и да мечтая за по-добър старт

55
0

Изключително доволни останаха в целия екип на Макларън след днешната квалификация за Гран при на Австралия, в която пилотите на тима спечелиха първа и трета позиция. Люис Хамилтън изпревари колегата си Хейки Ковалайнен и има перфектен шанс да се бори за победа в първия кръг от световния шампионат.
Не можех и да мечтая за по-добър старт на сезона, а е и страхотно да видя, че Хейки и приятелят ми Роберт [Кубица] се справиха толкова добре – заяви Люис. – Отборът също свърши страхотна работа. В първата част на квалификацията бях забавен в трафик, но всичко се получи тогава, когато имаше значение – третия сегмент.
Хамилтън бе доволен и от условията на трасето, които днес са били по-добри спрямо вчерашните според него.
Задоволство от представянето си изрази и Ковалайнен, чийто внимателен подход се базира на внимателно надграждане и непоемане на излишни рискове.
Можех и по-добре да се справя. Обиколката ми бе сравнително добра, но не перфектна. През целия уикенд досега обаче се старая нещата да вървят стабилно, за да мога аз да вървя все по-добре. Същото ще правя и през годината – заяви отново финландецът.
В края на пресконференцията след квалификацията пък двамата пилоти на Макларън бяха запитани за пореден път за статута си в отбора – дали биха се състезавали един с друг на пистата или имат джентълменско споразумение като съотборници. С усмивка и чудесно чувство за хумор Ковалайнен пое инициативата да отговори пак на може би най-често отправяното му питане:
Пак този въпрос. Нека просто кажа, че Люис е номер едно, затова е на полпозишън днес и между ни колите ни има три-четири десети разлика. Всички ли са доволни?! Но честно казано, смятам, че имаме равен шанс. Аз ще се състезавам Люис така, както ще се състезавам с Роберт – категоричен бе той.
Хамилтън допълни, че основната цел е да завършат и двамата, като спечелят точки, но със сигурност нито един няма да се откаже от борбата.