Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън не можел да повярва на късмета си

Хамилтън не можел да повярва на късмета си

2142
0
Мерцедес 2019 Бахрейн
снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън заяви, че не е можел да повярва какъв късмет е имал в състезанието за Гран при на Бахрейн. Британецът се движеше на 2-а позиция на 10 секунди зад лидера Шарл Льоклер. Пилотът на Ферари обаче получи повреда и загуби много скорост. До финала той бе изпреварен от Люис и от Валтери Ботас.

„Беше странно да изпреваря някой по такъв начин, каза британецът. – По принцип искаш да изпревариш даден пилот, защото си по-бърз от него. И се готвиш за битка. Мисля, че минах пред Шарл на обратната права и вдигнах ръка към него, защото не можех да направя нищо повече.

Аз нямах проблеми. В такива ситуации не можеш да повярваш на късмета си. Но какво друго можех да направя? Бил съм в позицията на Льоклер. Бил съм начело много пъти и колата е спирала. Знам какво е чувството.“

Ботас, който също изпревари Льоклер, и завърши 2-и, обясни, че темпото му е било доста по-ниско от това на Хамилтън заради проблеми с предното крило. По думите му нещо като найлонова торбичка е заседнала в предния му спойлер, което му е коствало скорост.

„Беше изключително трудно да запазя ритъма си по време на състезанието при това положение, обясни Ботас. – В един момент съхраних двигателя си, защото нямаше никой зад мен. А пред мен разликите бяха големи. Не беше перфектното състезание, но в края късметът беше на наша страна. Днес беше трудно да запишем най-бърза обиколка заради силното темпо на Ферари.“