Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън не обвини Малдонадо за удара, Бътън окуражен от темпото

Хамилтън не обвини Малдонадо за удара, Бътън окуражен от темпото

43
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън не обвини Пастор Малдонадо (Уилямс) за удара помежду им две обиколки преди финала на Гран при на Европа. Пилотът на Макларън вървеше втори в осмия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2012 г. При опит за изпреварване от страна на венецуелеца обаче двамата се сблъскаха и англичанинът излетя в стената.

Всичко, което помня, е спрялата ми в стената кола. Това е спортът, просто трябва да го преглътнеш. Големи поздравления за Фернандо [Алонсо] – той свърши великолепна работа днес. Трудно е, но има още много стартове. А и не знам къде щях да финиширам, тъй като гумите ми бяха напълно износени. В последната обиколка, докато карах, изведнъж отказаха. Все едно ги нямаше отзад. Имаме много работа, за да си оправим темпото, защото днес определено имахме грижи – заяви Хамилтън.

Дженсън Бътън финишира осми след поредна трудна надпревара, макар той самият да заяви след финала, че се чувства окуражен от състезателното темпо днес.

Надпреварата определено бе трудна за разчитане. Очевидно е, че направих ужасен старт и май се озовах 14-и. Имахме определена стратегия предвид, но като че ли никой не успяваше да се справи с гумите си. Изглеждаше като че ли само натискаш като луд, гумите свършват, влизаш за нови и продължаваш пак така. Не мисля, че избрахме лоша стратегия, но някои хора имаха късмет с подхода си, когато сложиха нови гуми 10 обиколки преди края – обясни англичанинът.

Той допълни, че осмо място все още не е достатъчно добър резултат, но поне колата му е вървяла добре в определени моменти от състезанието.