Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Не съм изключен от нито една среща на отбора

Хамилтън: Не съм изключен от нито една среща на отбора

2223
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън разкри, че все още присъства на всички срещи на Мерцедес на тема развитие на автомобила. Седемкратният световен шампион все още е важна част от тима, въпреки предстоящото напускане в края на годината. Хамилтън очаква Мерцедес да започне да го държи настрани и да не споделя техническа информация с него съвсем скоро.

Хамилтън се намира в последния си сезон в Мерцедес. Седемкратният световен шампион си тръгва от семейството на германския производител след Гран при на Абу Даби, за да се присъедини към Ферари. Новината за трансфера на Хамилтън в Маранело беше обявена близо месец преди началото на кампанията. По-тази седмица беше неофициално обявено, че договорът на британеца с италианския тим е за три години

От Мерцедес обещаха да продължат да работят с Хамилтън до последно и да не го саботират за сметка на Джордж Ръсел. Разбира се, един ден ще дойде моментът, в който 39-годишният пилот ще бъде все по-изолиран и няма да получава информация относно развитието на болида.

Хамилтън призна, че все още присъства на всички срещи на тима. Той обаче очаква това да се промени много скоро.

„Не съм изключен от нито една среща на отбора. Ние все още работим по този автомобил и се опитваме да го изведем в челото“, заяви Хамилтън.

„Все още си сътрудничим. Искам да кажа, че съм тук от толкова дълго време и познавам добре всички. Ако има момент, в който те кажат, че предпочитат да не участвам в тази среща, това ще бъде напълно нормално за мен“, добави пилотът на Мерцедес.

Хамилтън гледа прагматично на ситуацията. Той разбира, че в спорт като F1 е обичайна практика напускащите пилоти да бъдат постепенно отстранявани от чувствителна информация. По този начин трябва да се защити интелектуалната собственост на отбора.

„Искам да кажа, че на един етап това е неизбежно. В крайна сметка нямам никаква информация, която да повлияе на развитието на колата за догодина. Не съм водил дискусии по тази тема. Нищо не минава през ръцете ми, докато не започна следващия сезон. Знаете, че за да се развият нещата, е необходимо време“, каза още седемкратният световен шампион.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Lewis Hamilton (@lewishamilton)

В ситуацията на Хамилтън се намират още няколко негови колеги като Карлос Сайнц и Естебан Окон. Двамата ще напуснат Ферари и Алпин в края на годината. Французинът все пак се надява да работи повече с отбора в оставащите стартове от сезона.

„Разбира се, няма да прекарвам времето си в работа по автомобила за следващата година. В момента не съм изключен от никакви срещи“, каза Окон.

„Не мисля, че отборът ще загуби от още един коментар за автомобила и развитието, ако се коментира само 50% от случващото се. Случаят не е бил такъв. Просто се надявам, че това няма да се случи“, добави французинът. Очакванията са Окон да продължи кариерата си в Хаас.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Esteban Ocon (@estebanocon)