Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън не се поддава на напрежението, убеден е Лауда

Хамилтън не се поддава на напрежението, убеден е Лауда

47
0
Люис Хамилтън,Ники Лауда

Председателят на борда на Мерцедес F1 Ники Лауда заяви, че Люис Хамилтън не се поддава на напрежението от двубоя в тазгодишния шампионат на Формула 1.

Предположения за това, че английският пилот не издържа на натоварването, се появиха след грешките му в Q3 в Австрия. Той първо излезе от определените граници на трасето и заради това бързият му тур бе анулиран. При следващото си излизане сбърка пак и се завъртя. Това го остави девети на грида, откъдето направи силно състезание и финишира втори.

Въпреки това Лауда е убеден, че Хамилтън ще се отърси от разочарованието и ще е много силен в Гран при на Великобритания:

Люис ще се бори пак, нямам никакви притеснения относно това. Той не е разтревожен по никакъв начин. Ще продължи битката. Не се притеснявайте. След последните резултати и разликата в точките (в генералното класиране) ще е още по-мотивиран, отивайки на Силвърстоун.

Според Лауда пропуските в квалификацията не са знак за пропукване под напрежение. Австриецът не вижда в тях повод да работи допълнително с пилота.

Няма никаква нужда да го обучавам допълнително. Познавам го от дълго време и главата му си е съвсем наред. Нищо му няма. Мотивацията му е висока. Няма нищо нередно в този аспект. Грешката в квалификацията бе просто пропуск и той го компенсира в състезанието – допълни Лауда.