Начало Избрани Хамилтън: Не успях да се справя с болида на Хаас

Хамилтън: Не успях да се справя с болида на Хаас

5792
0
Люис Хамилтън и Кевин Магнусен
Люис Хамилтън и Кевин Магнусен, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън бе крайно разочарован от състезанието за Голямата награда на Саудитска Арабия. Пилотът на Мерцедес изпитваше затруднения през целия състезателен уикенд по улиците на Джеда. В квалификацията той не успя да прескочи Q1 и остана едва 16-ти. Все пак той мина едно място напред поради тежкия инцидент на Мик Шумахер, който го извади от надпреварата.

В самото състезание Хамилтън направи добър старт и намери място в топ 10. Най-запомнящите се моменти на британеца бе епичната битка с пилота на Хаас Кевин Магнусен. За съжаление късна виртуална кола за сигурност причини затваряне на боксовете поради спиране на болидите на Фернандо Алонсо и Даниел Рикиардо. По този начин състезателят на Мерцедес трябваше да изчака няколко обиколки, преди да смени своите гуми.

В крайна сметка той завърши на десета позиция, спечели една точка и не успя да се пребори с болида на Хаас. Това е голяма разлика в сравнение с миналата година, когато британецът затваряше колите на американския тим с поне една обиколка във всяка една надпревара.

Чувствах се добре, но при спирането на автомобила в бокса всичко се обърка. Кой знае, може би ще трябва да говоря с екипа. Това не е никак приятно, но поне успях да спечеля една точка. Не мисля, че много неща са се променили в сравнение с Бахрейн. Не успях да се справя с болида на Хаас. Те разполагаха с наистина добра скорост. Знам, че със сигурност имаме много работа за вършене“, заяви Хамилтън.

В началото на надпреварата имах проблеми с температурата на гумите. След това ситуацията започна да се подобрява и натрупах преднина пред другите състезатели“, добави Люис Хамилтън.

Неговият съотборник Джордж Ръсел се представи малко по-добре. Британецът имаше по-малко затруднения с поведението на W13. Малко след старта той успя да се справи с Естебан Окон, след което на практика имаше самотно състезание и стигна до петата позиция. Бившият пилот на Уилямс заяви, че Гран при на Саудитска Арабия е било най-тежкото състезание в неговата кариера от физическа гледна точка.

„Петото място беше максимумът днес. Състезанието бе приятно състезание, като се има предвид, че бях сам и натисках колкото се може повече. Вероятно това е най-тежкото състезание в кариерата ми в F1. Най-важното нещо на тази писта е изживяването. Но аз искам да се боря това за победи, а не позиции в средата на топ 10.“

Ръсел смята, че автомобилът се е чувствал добре, но не е имал достатъчно сцепление, за да може да напредне в класирането.  Британецът изкара спокойно състезание и се надява екипът му да направи необходимите подобрения преди Гран при на Австралия след две седмици.

Все още сме изоставаме с цяла секунда от Ред Бул. В момента правим малки стъпки напред, но те не са достатъчни. Със сигурност трябва да направим някои по-големи скокове. Знам, че ще наваксаме изоставането си, но нямам представа кога ще се случи.“