Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън недоволен от поведението на F1 W05, Розберг убеден, че ще се...

Хамилтън недоволен от поведението на F1 W05, Розберг убеден, че ще се борят за победата

44
0
Нико Розберг

Люис Хамилтън даде най-добро време в петъчните свободни тренировки за Гран при на Китай, но не бе доволен от поведението на болида си Мерцедес F1 W05.

В края на втората сесия той се обади няколко пъти по радиото със съобщение, че нещо не е наред в колата, както и че балансът не е добър. Имаше и сериозно износване на гумите, които – и двете спецификации – трудно загряваха на пистата, чиято температура не надвиши 25 градуса.

Не научих кой знае какво. Денят не бе особено лесен. Тази вечер имаме доста работа, за да разберем къде сме всъщност. Очевидно е, че не вървим зле, но винаги търсим по-добро представяне. Ще отделим сериозни усилия, за да напреднем с настройките. Проблемът с окачването повлия на програмата ни. Така и така нямаме кой знае колко време и всяка обиколка е от значение. Но ще оправим проблема и утре ще сме бързи – заяви Хамилтън.

Пилотът уточни, че поведението на колата не е впечатляващо и че на пистата в Китай върви по-трудно, отколкото на предишни трасета. Не знае обаче каква е причината за това.

Обикновено по време на първата тренировка правим промяна в настройките, излизаме и я тестваме, слагаме нови гуми, прави по-дълга серия с комплекта. Загубихме време, но всичко е наред. Не е за първи път. Нужни са повече обиколки, повече гуми и възможности за промени по автомобила. Надявам се да намерим оптимален баланс. Ако утре вали, дори няма да разберем дали сме направили точните неща. Може да се окаже така, че чак в състезанието да сме наясно – допълни англичанинът.

Нико Розберг пък бе категоричен, че очаква да се бори за победа в неделя, въпреки че съотборникът му бе пръв в днешните изпитания.

Имаме много работа – отбеляза и той. – Разполагаме със страхотен автомобил и очакваме да спечелим състезанието тук. Борбата за победата ще е страхотно предизвикателство. Направихме чудесен старт на уикенда – невероятно е да си толкова бърз. Предстоящият уикенд е уникален, тъй като по принцип се стараем да ограничим износването на задните гуми, а тук предните се разрушават заради дългите завои. Грейнингът бе много лош днес, при всички предната част занасяше. Първи завой просто убива гумите и се налага да подходиш творчески към настройките.