Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън недоволен от тълкуването на радио съобщения към екипа му в Остин

Хамилтън недоволен от тълкуването на радио съобщения към екипа му в Остин

62
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън изрази недоволство от интерпретациите в медиите на негови реплики по радиото по време на Гран при на САЩ.

На пистата до Остин английският пилот на Мерцедес първо получи информация от рейс инженера си Питър Бонингтън за гумите, но поиска да бъде оставен на мира. Малко по-късно самият пилот се обади да пита какво е състоянието на гумите му и заяви, че трябва да знае тези данни.

Това бе изтълкувано като противоречащи си от страна на Хамилтън инструкции каква и колко информация иска да му се подава. Техническият експерт на ВВС Гари Андерсън реагира доста остро. След първата реплика на Люис той заяви, че би си поговорил със състезателя след състезанието заради тона, а при втората бе категоричен, че пилотът трябва да има ясна представа какво иска да знае.

Шефът на Мерцедес Рос Браун коментира въпроса, заявявайки, че в екипа тъкмо свикват с работата с Хамилтън, който дойде в Бракли в началото на годината. Самият пилот поиска да изясни нещата на пистата Интерлагос преди последния кръг от календара Гран при на Бразилия.

Ситуацията е много напрегната, емоциите са на максимум и понякога получаваш информация, друг път не. Понякога имаш нужда от нея, друг път не. На моменти се случва така, че си точно в зоната за спиране на завой и (подобни съобщения) са разсейващи. Затова от време на време е необходимо просто да кажеш „остави ме”. Но излизайки от питстоп, трябва да знаеш цялата налична информация за гумите си – и предни, и задни, за температурата на гумите, всичко – обясни Хамилтън пред Скай Спортс. – Това може да се разбере безкрайно погрешно. Разочароващо е да видя толкова материали по въпроса.

Хамилтън бе категоричен, че няма никакви проблеми с Бонингтън и отношенията им всъщност са чудесни:

Горкият човек, вече говорих него и заявих: „Съжалявам, тъй като вероятно си наистина объркан от комуникацията в последното състезание, но вършиш страхотна работа”. Всички в екипа се справят невероятно.

Според Браун няма повод за притеснение, тъй като станалото е част от процеса на изучаване между пилота и екипа. Той заяви, че тимът ще продължи да подава на Хамилтън информацията, която счете за нужна.

Понякога ще получава данни, които според него няма да са му необходими. В такъв случай ще знаем след това да не ги съобщаваме. Но трябва да се разбере какво огромно количество адреналин и енергия бушуват на пистата. Той свърши страхотна работа. Опитахме се да му помогнем с обсъжданата информация, но понякога прекаляваме и казваме прекалено много. Това обаче не е проблем – добави Браун.