Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън невредим, пое вината за катастрофата

Хамилтън невредим, пое вината за катастрофата

39
0

Люис Хамилтън (Макларън) катастрофира тежко във втората свободна тренировка за Гран при на Бахрейн днес, но за щастие бе невредим след удара. Англичанинът загуби контрол над автомобила си на излизането от седми завой, който е бърз шикан, десетина минути преди края на сесията. Завъртя се на трасето и се изпързаля директно в мантинелата, удряйки странично дясната част на болида си. От силата на сблъсъка се откъснаха и колелата вдясно. По автомобила имаше още доста щети.
Пилотът обаче излезе сам от кокпита след като се окопити и бе невредим. 23-годишният англичанин завърши и двете тренировки на четвърта позиция, като бе с около секунда и половина по-бавен от съперниците си от Ферари. Механиците му обаче ще имат доста работа, докато оправят шасито за утрешната последна свободна сесия и за квалификацията след това.
Хамилтън пое вината за инцидента, като обаче се надява това да не забави подготовката му за състезанието в неделя.
Срамота е, че така приключих иначе продуктивния си ден, като излетях от пистата на седми завой и се разбих в бариерата. Просто натисках и понякога тези неща се случват. Така или иначе ще трябва да сменим двигателя и скоростната кутия, така че се надявам да не съм твърде непопулярен сред момчетата в бокса – коментира англичанинът.