Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън, Норис и Сайнц похвалиха Роси преди финалното му състезание в MotoGP

Хамилтън, Норис и Сайнц похвалиха Роси преди финалното му състезание в MotoGP

2288
0
Валентино Роси
Валентино Роси; снимка: Ямаха SRT

Пилотите от F1 похвалиха седемкратния световен шампион в MotoGP Валентино Роси. Италианецът ще приключи своята активна състезателна кариера този уикенд на пистата Рикардо Тормо. Валентино е жива легенда в този спорт със своите 339 старта и 115 победи. Въпреки това той ще продължи да бъде част от падока и ще ръководи Team VR46. 


Според Люис Хамилтън Доктора е най-добрият мотоциклетен състезател в историята на спорта. Британецът прекара един ден с Валентино на пистата Рикардо Тормо през 2019. Там двата размениха и машини и споделиха своите впечатления от Мердецес и Ямаха.

„Очевидно е тъжно да видя Вале да се отказва. Мисля, че неговият стремеж и подход са невероятни. Страстта му към този спорт бе много голяма. Той е един от най-великите мотоциклетни състезатели, ако не и най-добрия в историята на MotoGP. Определено състезанията няма да са същите без него. Хубавото е, че сега ще има време да се фокусира върху своето семейство“, сподели Хамилтън.

Ландо Норис, който е роден сами три години преди дебюта на Роси в кралския клас сподели, че му е голям фен от детска възраст. Дизайнът на неговата каска е по модел на тази на Доктора.

„Определено ще ми липсва. Старая се да гледам възможно повече състезания от MotoGP. Той беше пилотът, който гледах когато бях в детска възраст. Заради него исках да стана състезател. Неговият характер е невероятен. Мисля, че е много специален човек и без него няма да бъде същото“. каза Норис.

Валентино направи някоколко теста с болид на Ферари през годините и дори беше близо до това да участва в някой старт. Според Карлос Сайнц Роси е жива легенда на моторспорта и най-вече на MotoGP. Испанецът смята, че всеки който следи този спорт го прави основно заради него.

„Вале има история с Ферари. Това го прави много близдък до F1. Чух, че много харесва ралитата и предполагам, че някой ден може да се състезавам с него. Със сигурност за това ще бъде много специален момент“, обясни Сайнц.